Electrodomésticos que más consumen energía

Introducció: La importància de controlar el consum d’energia i electricitat

Saber quins electrodomèstics que més consumeixen energia no sols és important a nivell econòmic, també ho és a nivell climàtic.

Les tecnologies d’eficiència energètica poden reduir la petjada de carboni d’una empresa o llar fins a un 50%. Així mateix, la nostra factura també es veurà rebaixada si adoptem, en el nostre negoci o llar, mesures d’estalvi energètic.

La importància d’estalviar energia en la llar i en l’oficina

El canvi climàtic és aquí. Prova d’això són els fenòmens meteorològics extrems que cada vegada es donen amb més freqüència.

A les catàstrofes naturals a les quals ens enfrontem cal afegir el nombre de víctimes que provoquen, així com la fam a la qual fan front diferents països a causa de l’extrema sequera.

La salut dels habitants del món occidental també es veu afectada pel canvi climàtic. Els casos d’al·lèrgies augmenten, així com els morts per cops de calor o altres patologies associades a temperatures extremes.

És necessari que els nostres hàbits canviïn i que utilitzem totes les eines que estiguin al nostre abast per a afavorir l’estalvi energètic. La nostra salut i la del nostre planeta depenen d’això.

Los electrodomésticos que más consumen energía

Por todo eso es importante saber cuáles son los electrodomésticos que más consumen energía para tener un control de los gastos e informarse también de qué alternativas eficientes tenemos en el mercado:

El frigorífic

electrodomésticos que más consumen energía

El frigorífic és un dels electrodomèstics més utilitzat en la llar. També pot consumir una gran quantitat d’electricitat. Les estadístiques mostren que, en mitjana, un refrigerador consumeix 2700 quilowatts-hora (kWh) per any, la qual cosa equival a uns 24 kWh per dia.

Una llar amb refrigerador i escalfador d’aigua elèctric pot consumir un 25% més d’electricitat que un sense ells.

Sí: la rentadora és un dels electrodomèstics que més consumeixen energia

La rentadora és un altre electrodomèstic que consumeix molta electricitat. Pot consumir més de 6.000 kWh d’electricitat a l’any.

El televisor? També és un d’ells

El televisor és un electrodomèstic que forma part integral de la majoria de les llars. És la principal forma d’entreteniment d’una família i, sovint, el dispositiu que més energia consumeix en la llar. Resulta que el televisor mitjà consumeix més de 1000 quilowatts hora d’electricitat a l’any.

Considera el fet que els televisors LED consumin almenys un 25% menys d’energia que els LCD i fins a un 40% menys que els de plasma.

El forn

electrodomésticos que más consumen energía

El horno uno de los electrodomésticos que más consumen energía, seguido de cerca por la secadora. De hecho, las cocinas eléctricas consumen más energía que cualquier otro electrodoméstico. 😳

La vitrocerámica: otro de los electrodomésticos que más consumen energía

electrodomésticos que más consumen energía

La vitroceràmica és l’electrodomèstic més car de la casa ja que consumeix molta energia. De fet, podria consumir tanta electricitat com un forn de microones i una cuina elèctrica junts.

Què és el consum fantasma d’electricitat?

El consum d’electricitat fantasma és la quantitat d’energia que consumeixen els dispositius electrònics quan estan apagats. Aquests dispositius continuaran consumint energia encara que no estiguin funcionant plenament.

CSIRO (l’agència Nacional d’energia d’Austràlia) va realitzar un estudi i va trobar que el consum d’electricitat fantasma pot arribar al 10% de l’ús total d’electricitat d’una llar.

S’espera que aquest número augmenti a mesura que més i més dispositius estiguin connectats a l’anomenada Internet de les coses, la qual cosa els farà més susceptibles a l’ús d’energia fantasma.

Statistic: Electricity demand in Spain from 2011 to 2021 (in terawatt hours) | Statista
Find more statistics at Statista

En 2021, el consum d’electricitat a Espanya va aconseguir els 256,4 teravatios hora, uns 6,3 teravatios hora més que l’any anterior. Font Lucía Fernández, 24 de febrer de 2022 /Statista.com

Per què és important estalviar energia amb una casa més eficient

L’eficiència energètica és una de les principals preocupacions de moltes persones. És important estalviar energia a causa de la gran quantitat que utilitzem i l’impacte que té en el nostre planeta. Necessitem ser més conscients de quanta energia consumim i quanta malgastem.

Algunes cases són més eficients que altres a causa dels seus sistemes d’aïllament, calefacció i refrigeració. Una casa que sigui eficient tindrà factures de serveis públics més baixes i ajudarà a estalviar diners a llarg termini.

Similar Posts