Carregar el cotxe elèctric amb panells solars - SIGNUM

Carregar el cotxe elèctric amb panells solars és POSSIBLE i ECONÒMIC, suposa un gran avanç cap a l’autoconsum. Una de les solucions més innovadores per a la càrrega del teu vehicle elèctric.

És molt important en el nostre dia a dia mantenir el contacte amb els clients, per a comprendre les seves preocupacions i tractar de proporcionar-los solucions eficaces.

Per a això observem amb deteniment les seves inquietuds i interessos, alguna cosa que canvia subtilment a partir de la consolidació del segment dels vehicles elèctrics.

Entre els dubtes que ens transmeten, es troben les referents a l’autonomia dels vehicles elèctrics i als temps, costos i beneficis de la seva recàrrega.

Cargar coche con paneles solares - SIGNUM

No obstant això, en els últims temps ens estan preguntant sobre la possibilitat que el vehicle elèctric es pugui carregar amb un sistema fotovoltaic.

La població vol saber si és convenient instal·lar panells solars en els seus habitatges i si es pot generar l’energia pròpia que es produeix amb els panells solars.

En altres paraules, la societat està exigint amb insistència solucions d’autoconsum. Fem front a les preguntes que es plantegen amb més freqüència:

Quina instal·lació de panells solars precisaríem per a carregar el nostre vehicle elèctric?

Cargar coche con paneles solares - SIGNUM

Imaginarem que la mitjana de quilometratge que fa un vehicle al dia és de 30 km. Aquesta necessitat es cobriria amb un sistema de panells solars que generin uns 5 kWh d’electricitat al dia, alguna cosa que s’aconseguiria amb la implantació de 3 panells solars convencionals (d’uns 375 Wp i de 1,7×1 metres).

Sempre que tinguem el lloc en el qual instal·lar els panells, és perfectament realitzable carregar el nostre cotxe amb l’energia produïda per un sistema fotovoltaic d’autoconsum.

Però no sols això, fins i tot es pot trobar en el mercat carregadors de major sofisticació que són susceptibles d’utilitzar la pròpia energia sobrant produïda pel nostre sistema i així aprofitar-la íntegrament.

Quina instal·lació de panells solars ens faria falta per a cobrir el consum de la casa i del vehicle elèctric?

Tenint en compte que una casa mitjana consumeix uns 300-400 kWh/mes i el cotxe uns 150 kW/mes, estaríem davant un suposat consum diari i particular d’entre 15 i 20 kWh.

A fi de cobrir aquesta demanda diària, necessitaríem instal·lar uns 12 mòduls estàndard (20 m², més o menys).

És absolutament factible la instal·lació d’un sistema de panells solars integrat per a generar l’energia suficient per a l’autoconsum de la casa i del vehicle elèctric.

Quins factors influeixen per a carregar el cotxe elèctric?

Perquè hi ha diferents condicionants que intervenen en la producció d’energia solar i que s’hauran de tenir en compte en qualsevol projecte, com ara:

  1. L’orientació de la casa.
  2. L’emplaçament a nivell geogràfic.
  3. L’angle d’inclinació de les plaques.
  4. La superfície i particularitats de l’espai del qual es disposa.
  5. Els consums de l’habitatge i del vehicle.
  6. Les estacions de l’any ( es generarà més energia a l’estiu enfront de la d’hivern), etc.

En SIGNUM sempre aconsellem als nostres clients que triïn l’opció més convenient segons el seu cas concret.

De totes maneres, suposa la gran notícia de l’avanç de la societat, pas a pas, cap a l’autoconsum.

Similar Posts