Avantatges dels panells solar - Signum

L’energia solar ofereix nombrosos beneficis. Coneix els avantatges dels panells solars i l’estalvi de diners que suposen per als habitatges.

Un canvi cap a l’energia solar i a la instal·lació de panells solars, suposa pagar menys electricitat per mes del que es pagaria sense energia solar, sempre que la factura de la llum ascendeixi a uns 120 euros al mes o més.

Hi ha persones que solen preguntar-se pels avantatges i desavantatges de l’ús dels panells solars i de l’energia solar, però la veritat és que no existeixen desavantatges.

Els beneficis dels panells solars ens permeten consumir l’energia de la manera que vulguem, però sense tenir en compte l’elevada factura d’electricitat a la fi de mes.

Descobreix els nombrosos avantatges de l’energia solar que et permetran estalviar costos i reduir l’impacte mediambiental.

Alguns avantatges dels panells solars

Ventajas de los paneles solares - SIGNUM

L’energia solar és una dels principals avantatges que permet un estalvi considerable. Una instal·lació s’amortitza en 5-7 anys.

Després d’aquest període podem beneficiar-nos d’una electricitat pràcticament gratuïta al llarg de 25 anys de durada de la instal·lació.

La instal·lació de panells solars redueix la dependència de l’empresa de subministrament elèctric ja que l’energia solar ens permet produir la nostra pròpia energia a través de l’energia eòlica.

Amb baixos desemborsaments mensuals i un pagament inicial mínim o nul, l’aprofitament dels beneficis dels panells solars pot eliminar les factures de la llum i la preocupació per la factura mensual.

Si ens estem plantejant com estalviar en electricitat, i tenim dubtes sobre l’estalvi que suposa la instal·lació de panells solars, consulta’ns i pregunta als nostres assessors experimentats sobre els avantatges de l’energia solar.

Et faran un repàs de les xifres i et demostraran quant pots arribar a estalviar realment si instal·les panells solars en el teu habitatge.

Els panells solars suposen un gran estalvi en el consum dels particulars: un 100% de reducció en la factura de la llum, si és que aquest és el nostre objectiu. Això pot suposar estalvis de milers d’euros a l’any.

Els panells solars incrementen el valor de l’habitatge

Instalación de Paneles solares - SIGNUM

Un dels beneficis dels panells solars, a més de l’estalvi en la facturació de la llum, també és que augmenten el preu de l’habitatge.

El Laboratori Nacional d’Energies Renovables (NREL) afirma que l’increment del valor de l’habitatge depèn de:

  1. Les dimensions de la instal·lació solar: l’increment en el valor de venda és directament proporcional a la quantitat de panells solars que s’instal·lin a la seva casa.
  2. La dimensió de l’habitatge: a major grandària de l’habitatge, major és l’increment de valor nominal.

Una instal·lació d’energia solar suposa una inversió encertada per a augmentar el valor de la propietat en aproximadament un 3-4%.

De fet, la prima addicional dels panells solars al propi valor del seu habitatge pot compensar per complet el sobrecost dels panells solars.

Així doncs, els avantatges dels panells solars consisteixen en el fet que un sistema instal·lat no sols permet estalviar en la factura de la llum, sinó que a més afegeix més valor en cas de vendre la casa en un futur.

L’autonomia dels panells solars a partir de l’energia solar

Els avantatges dels panells solars consisteixen en la independència de la companyia subministradora. Quan s’afegeix un sistema de bateria de suport en el sistema solar.

Amb ella s’aconsegueix una major independència, ja que no sols s’està generant l’energia pròpia, sinó també emmagatzemant per a usar-la quan es necessiti.

En utilitzar l’energia solar més l’emmagatzematge i no tenir l’equip connectat a la xarxa, la llar es manté encès encara que es produeixi una apagada.

D’aquesta manera es converteix en una dels avantatges de l’energia solar combinada amb l’emmagatzematge, la total independència energètica.

Repercussió en el medi ambient

Energía solar y eólica - SIGNUM

Un altre avantatge de l’energia solar en la qual pensar sobre aquest tema és que ajuda a disminuir considerablement la petjada de carboni al medi ambient.

Entre els avantatges dels panells solars destaca que la producció d’energia per al seu habitatge mitjançant l’energia solar no genera emissions de gasos d’efecte d’hivernacle perjudicials per al medi ambient, com succeeix en el cas de l’energia tradicional.

Escàs manteniment

Novament, en considerar els avantatges i els inconvenients dels panells solars, potser penses que el manteniment constitueix una dels desavantatges.

No obstant això, el manteniment associat a l’energia solar és molt escàs o nul. Quan un professional t’instal·la l’equip de panells solars, hi ha molt poc que fer.

En realitat, la instal·lació d’un equip d’energia solar no requereix massa cures. No necessita fer revisions regulars de manteniment, però recomanem que l’empresa instal·ladora estigui a la seva disposició en els casos que sorgeixin problemes.

El futur de l’energia solar

Energías Renovables - SIGNUM

Per al futur del nostre planeta, les energies renovables, per exemple l’eòlica i l’energia solar fotovoltaica, són molt més recomanables que les energies tradicionals, com ara el petroli i el carbó.

Com són renovables, és impossible que s’esgotin. Podem dependre del sol, a excepció de les energies no renovables, que tenen un proveïment reduït.

Per això, un altre benefici de l’energia solar és la possibilitat de deixar a les generacions futures una millor herència mediambiental.

Una energia solar fàcil d’usar

L’energia solar li permetrà produir ella mateixa la seva pròpia energia, de manera que ja no haurem de preocupar-nos de dependre totalment de la xarxa elèctrica i les seves creixents tarifes.

Conclusió

Els panells solars constitueixen una alternativa per a aquells que busquen un sistema energètic ecològic, rendible i sostenible.

Coneixent els avantatges que suposa l’aprofitament de l’energia solar ens resultarà més senzill encertar en l’elecció i no tindrem problemes.

T’interessa comprovar-ho?

Similar Posts