Energies renovables de gran eficiència energètica - SIGNUM

Fins fa uns pocs anys, l’eficiència energètica constituïa un tema poc difós i insuficientment valorat.

No obstant això, la consciència de l’existència del canvi climàtic així com la urgència de posar-li fre està fent evolucionar als països, empreses i a particulars a invertir en l’eficiència energètica en nom de l’estalvi de carburants, especialment els fòssils.

Veient quins són els requeriments energètics d’aquesta, i s’aprofiti la possibilitat més eficient per a la generació i el consum d’energia, emprant els recursos que estan al nostre abast, com ara les fonts d’energia renovable.

Invertir en eficiència energètica, és apostar per la sostenibilitat.

En aquest sentit, no sols emprem energies renovables o aparells de gran eficiència energètica, com ara les pròpies calderes de condensació, sinó que a més estudiem les seves condicions.

L’aïllament de les llars, és el pas més rellevant

Sovint, l’energia obtinguda d’una banda es malgasta per un altre, degut, per exemple, a parets i finestres mal aïllades.

Eficiencia energética en ventanas y paredes - SIGNUM

Succeeix també amb freqüència quan una família que vol edificar una casa desconeix quins sistemes poden ser els més eficients segons les seves necessitats i les seves circumstàncies.

Pregunta’ns i t’orientarem

Consells per a incrementar l’eficiència energètica de la teva llar:

No usar bombetes halògenes en el nostre habitatge. Resulten especialment decoratives, no obstant això, resulten ser les menys eficients que hi ha.

En el cas de construir un xalet unifamiliar, col·loca’l amb l’orientació de la façana principal en direcció sud, i les habitacions principals de la casa, com ara la sala o el menjador, en aquesta façana.

Existeixen infinitat d’aparells fotovoltaics que et poden fer estalviar energia elèctrica: per exemple, panells solars fotovoltaics, carregadors solars que serveixen per a telèfons mòbils, bateries i altres dispositius recarregables.

Instalación de paneles solares fotovoltaicos - SIGNUM

Si disposem d’una parcel·la, col·locar arbres caducifolis als voltants.

Durant l’estiu donaran ombra, i durant l’hivern, quan les fulles caiguin, deixaran passar els llamps del sol a l’habitatge, de manera que aquesta serà més calent.

En les aixetes s’utilitzen dosificadors d’aigua. Aquests redueixen el flux de l’aixeta quant a quantitat d’aigua, encara que no en volum i pressió, la qual cosa suposa un estalvi de consum d’aigua per a l’habitatge.

Resulta molt convenient instal·lar algun sistema de reciclatge d’aigua, bé sigui d’aigües negres o grises.

Les instal·lacions més senzilles que existeixen d’aquest estil són els col·lectors d’aigües de pluja, amb els quals es recull l’aigua de pluja acumulada en la mateixa teulada.

Aquesta aigua de pluja no és potable, però pot emprar-se per a la resta d’usos de l’aigua: per a la neteja, la irrigació a través d’aspersors automàtics, aconseguint estalviar diversos milers de litres al llarg de l’any.

Riego automático con eficiencia energética - SIGNUM

En cas que estiguem en una situació de no poder o no vulguem prescindir dels combustibles fòssils, podem instal·lar una caldera de gran eficiència.

Resulten una mica més cares respecte a les convencionals, no obstant això, es rendibilitzen de seguida mitjançant l’estalvi de carburant.

En cas de tenir un jardí, utilitzar una estufa solar en comptes de la tradicionals barbacoes.

Economitzaràs combustible i emissions de CO₂. Resulten summament econòmics i s’amortitzen ràpidament.

En Signum ens hem convertit en experts en eficiència energètica.

No oblidem el fet de contrarestar els petits gestos relacionats amb els hàbits de consum que suposen un important avanç mediambiental i també econòmic.

Similar Posts