Instalación de domótica en vivienda

Tot el que necessites saber sobre l’automatització domòtica en habitatge

Instal·lació de domòtica en habitatge és cada vegada més popular. La domòtica és l’ús de diverses tecnologies que ajuden a fer més eficients les tasques quotidianes.

L’automatització de la llar és el procés d’usar sensors, controladors i altres sistemes per a monitorar, regular i controlar l’ambient dins de la teva llar.

Una instal·lació de domòtica normalment inclou sistemes automatitzats d’il·luminació, temperatura, música i entreteniment.

La idea darrere de la domòtica és fer-te la vida més fàcil automatitzant les teves tasques del dia a dia.

A mesura que avança la tecnologia, també ho fa la domòtica. El millor d’aquesta mena de tecnologia és que es pot personalitzar per a adaptar-se a les teves necessitats i estil de vida.

Instal·lació de domòtica en habitatge

Què és una casa intel·ligent i quina característiques té?

Una casa intel·ligent, també coneguda com a residència intel·ligent o edifici intel·ligent, és un entorn que utilitza una varietat de tecnologies de detecció per a crear un entorn intel·ligent i receptiu.

La idea d’una casa intel·ligent no és nova. La primera casa “intel·ligent” va ser construïda en la dècada de 1950 per l’inventor George Devol.

El seu invent incloïa característiques com ara electrodomèstics controlats per veu i remots, calefacció i aire condicionat, persianes i fins i tot monitoratge de seguretat.

La casa va ser construïda sobre una llosa de formigó amb un forn en el soterrani.

Statistic: Share of Smart Home users in selected European countries in 2019 | Statista
Fuente: Statista

Va usar moltes de les mateixes tecnologies que ara s’usen en les llars modernes. Però quan es va construir, aquestes tecnologies encara no estaven àmpliament disponibles per als consumidors.

Com triar el sistema instal·lació de domòtica en habitatge adequat?

L’automatització de la llar és l’acte d’integrar la il·luminació, la calefacció i altres electrodomèstics d’una casa amb programari per a permetre que els consumidors els supervisin i controlin.

Els propietaris d’habitatges tenen una varietat d’opcions quan es tracta de domòtica. Hi ha molts tipus diferents de sistemes disponibles en el mercat.

Per a assegurar-te de triar el sistema adequat per a les teves necessitats, has de considerar alguns factors abans de prendre la decisió.

Quines coses saber abans de contractar un expert en automatització de la llar?

Hi ha moltes coses diferents que ha de saber abans de contractar un expert en automatització de la llar. El primer a considerar és l’experiència i les qualificacions de l’expert. Un professional qualificat tindrà un títol en enginyeria electrònica, enginyeria elèctrica o informàtica.

El següent a considerar és quant temps necessitaran per a la instal·lació del teu sistema.

Una altra cosa a tenir en compte és si poden funcionar amb la seva infraestructura i equip existents o si necessitarà actualitzar alguna cosa abans de la instal·lació.

Finalment, has de preguntar-los sobre la seva experiència amb altres sistemes que hagin instal·lat en les llars i si tenen comentaris de clients anteriors que es puguin contrastar.

Instal·lació de domòtica en habitatge

Instal·lació de domòtica en habitatge amb cable

La instal·lació de domòtica en habitatge per cable és un procés que es pot realitzar per etapes. No és una instal·lació única, sinó alguna cosa que es pot fer amb el temps.

  1. Primer, s’ha d’instal·lar el cablejat, que alimentarà el sistema i li permetrà comunicar-se amb els altres dispositius en la seva llar. Això es fa col·locant cables des de cadascun dels dispositius fins a un panell elèctric i després connectant-los a un *disyuntor o caixa de fusibles existent.
  2. A continuació, s’haurà d’instal·lar un concentrador intel·ligent o una porta d’enllaç prop del seu encaminador perquè tots els dispositius estiguin connectats de manera sense fil. Aquest concentrador també es connectarà amb la teva xarxa Wi-Fi i proporcionarà energia per a uns certs dispositius com a càmeres de seguretat i panys de portes.
  3. Finalment, s’haurà d’instal·lar qualsevol component addicional com a panys de portes o sensors de moviment quan sigui necessari.

Com funciona la Instal·lació domòtica sense fil

La instal·lació de domòtica sense fil permet controlar tots els dispositius elèctrics de la casa des d’una aplicació en el teu telèfon o tauleta.

Aquests són alguns dels beneficis de la instal·lació de domòtica sense fil:

– L’usuari pot controlar tots els dispositius des de qualsevol part del món

– Estalvia energia apagant els dispositius quan no s’estan utilitzant i després encenent-los segons sigui necessari

Redueix el consum d’energia i millora l’eficiència dels electrodomèstics, la qual cosa ajuda a estalviar diners

Què és la Instal·lació domòtica mixta amb cable i sense fil

Les xarxes sense fils són convenients, però poden ser difícils d’instal·lar en algunes llars. La instal·lació domòtica en habitatge mixt cablejat i sense fil és la millor opció per a un propietari que vol controlar l’entorn de la seva llar des de qualsevol lloc.

Proporciona els beneficis de les xarxes cablejades i sense fils sense cap dels seus inconvenients.

Pots triar una instal·lació combinada per cable i sense fil per a aprofitar les seves diferents propietats. Per a aquests sistemes mixtos, s’utilitza un sol control.

És una solució perfecta per als sistemes domòtics grans que manegin moltes dades i funcions.

Els millors dispositius i sistemes domèstics intel·ligents de l’actualitat

La llar intel·ligent ha existit durant anys, però només recentment la tecnologia s’ha tornat més assequible i generalitzada.

El món de la tecnologia ha anat avançant a un ritme vertiginós, i la instal·lació de domòtica en habitatge no ha estat una excepció. Amb tants dispositius nous en el mercat, pot ser difícil saber quin s’adaptarà millor a les seves necessitats.

Amazon Tiro Dot

Aquests són alguns dispositius més populars per a una casa intel·ligent:

1) Les bombetes habilitades per a HomeKit

Les bombetes habilitades per a HomeKit són la forma més fàcil de controlar les llums en la seva llar. I sens dubte un aparell a considerar en tota instal·lació de domòtica en habitatge.

Et permeten canviar la il·luminació des del teu telèfon o tauleta i crear diferents estats d’ànim amb un sol toc.

Pot usar Siri per a controlar qualsevol bombeta habilitada per a HomeKit, de manera que pugui agregar llum fàcilment a qualsevol habitació o canviar l’estat d’ànim d’un espai en segons.

2) Nest Termòstat

El Termòstat Nest és un termòstat intel·ligent que aprèn i s’adapta al comportament d’una persona. El termòstat es basa en un sensor que analitza la temperatura de l’aire, la llum ambiental i els sensors d’ocupació.

El termòstat Nest està dissenyat per a estalviar energia en comprendre les temperatures amb les quals les persones se senten còmodes en la seva llar.

Termòstat Nest

3) Amazon Echo Show

Amazon Tiro Xou és un dispositiu activat per veu que usa Alexa i ve amb una pantalla tàctil de 7 polzades.

Es pot vincular als diversos dispositius intel·ligents de la seva llar i també pot reproduir música, vídeos i proporcionar informació sobre el clima o les notícies.

Alexa també pot respondre preguntes sobre quina música s’està reproduint, quant temps ha passat des que va ocórrer un esdeveniment o quina serà la temperatura més tard en el dia.

5) El Apple TV 4K

Han passat 8 anys des que Apple va llançar el primer Apple TV. L’última versió, Apple TV 4K, és pràcticament un dispositiu completament nou amb un processador A10X Fusion i una arquitectura de 64 bits.

A diferència del model anterior, que tenia només 32 GB d’emmagatzematge i depenia de dispositius externs per a les seves aplicacions, aquest té una botiga d’aplicacions amb centenars de milers de títols.

Millor programari d’automatització de la llar

Instal·lació de domòtica en habitatge

El millor programari d’automatització de la llar es pot utilitzar per a controlar tots els dispositius intel·ligents de la seva llar. És una solució integral per a totes les seves necessitats.

El millor programari de domòtica hauria de tenir aquestes característiques:

– Connectivitat amb diversos dispositius intel·ligents

– Compatibilitat amb diversos sistemes operatius

– Fàcil instal·lació i ús

– Bon servei al client

Instal·lació de domòtica en habitatge: conclusió

Si estàs pensant a instal·lar domòtica en el teu habitatge podem ajudar-te. En Signum som des de fa més d’una dècada partners de KNX, empresa líder de més de 25 anys en el sector de domòtica i immòtica.

    Información básica sobre Protección de Datos: Responsable Signum 2008 SL. Finalidad: Prestación de servicios en línea, gestión de usuarios web, comunicaciones comerciales relacionadas con nuestros servicios. Legitimación Consentimiento: exprés e interés legítimo. Destinatarios: No se ceden datos a terceros, excepto obligación legal.Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, como se explica en la información adicional. Información adicional: Puede consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en las cláusulas anejas que se encuentran en https://www.signum.cat/politica-de-privacitat/.

    Acepto las condicions de uso y nuestra Política de Privacidad

    Similar Posts